Απαιτούμενος διακόπτης προστασίας κινητήρα

Εγκεκριμένοι είναι διακόπτες προστασίας κινητήρα, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση παύει η συμμόρφωση.

Η καλωδίωση του διακόπτη προστασίας του κινητήρα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το διάγραμμα συνδεσμολογίας της εικ. D. Ο διακόπτης προστασίας κινητήρα πρέπει να ρυθμιστεί στο ονομαστικό ρεύμα του κινητήρα (όχι στη Imax).

Το ονομαστικό ρεύμα που αναγράφεται στην πινακίδα τύπου αναφέρεται μόνο σε ανεμιστήρα με ανεμπόδιστη παροχή αέρα. Το ονομαστικό ρεύμα στο αντίστοιχο σημείο λειτουργίας του ανεμιστήρα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αντίσταση αέρα του συστήματος αερισμού. Κατά την εγκατάσταση, το πραγματικό ρεύμα λειτουργίας πρέπει να προσδιορίζεται αντίστοιχα και να ρυθμίζεται στον διακόπτη προστασίας κινητήρα, ώστε ο διακόπτης προστασίας κινητήρα να τίθεται σε λειτουργία αξιόπιστα.

Προβλεπόμενες τιμές ρύθμισης/αποσύνδεσης για τον διακόπτη προστασίας κινητήρα, βλ. πινακίδα τύπου.

Προβλέπεται αποσύνδεση σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Μετά από αποκατάσταση των αιτιών της διαταραχής, ο κινητήρας δεν πρέπει να τίθεται αυτόματα σε λειτουργία. Η επανενεργοποίησή του πρέπει να είναι δυνατή μόνο χειροκίνητα (φραγή έναντι εκ νέου ενεργοποίησης).

Για τη βέλτιστη προστασία, συνιστούμε τον διακόπτη προστασίας κινητήρα MAICO MVEx, ο τύπος του οποίου έχει εξεταστεί σύμφωνα με την οδηγία 2014/34/EΕ – ανατρέξτε στις οδηγίες λειτουργίας του MVEx.